skip to Main Content
Het Najaar Is De Beste Planttijd

Het najaar is de beste planttijd

Het herfstseizoen is momenteel in volle gang. De meeste soort haagplanten en bosplantsoen met kluit en kale wortel zijn inmiddels volop leverbaar. De laatste jaren zien we dat aanplantprojecten steeds meer naar het voorjaar verschuiven. Eigenlijk is dat best zonde, omdat de herfst de beste tijd is om planten met kluit en kale wortel aan te planten. De bodemwarmte en de goede bodemvochtigheid zorgen een goede ontwikkeling voor de winter aanvangt.

Slim gebruikmaken van het herfstseizoen

Verhoog uw marge door slim gebruik te maken van het herfstseizoen. U als hovenier kunt, door slim gebruik te maken van het meest ideale moment van aanplant, uw marge verhogen. Vooral als u uw aanplantprojecten inclusief nazorg en garantie aflevert. Door uw aanplantprojecten zoveel mogelijk in de herfst te plannen, verlaagt u de inboetkosten. Bovendien kunt u sterk besparen op de nazorgkosten omdat u veel minder water hoeft te geven.

Herfstaanplant heeft ook voordelen voor uw klant

Ook voor uw klant heeft planten in de herfst voordelen. U heeft het in het voorjaar immers druk genoeg, waardoor uw klant in het voorjaar afhankelijk zou zijn van uw planning. Nu zijn tuin in het herfstseizoen al is aangelegd, kan hij in het voorjaar direct, vanaf het eerste lentezonnetje, genieten van zijn tuin.