skip to Main Content
Klaar Met De Winter? Tijd Voor Bolgewassen!

Klaar met de winter? Tijd voor bolgewassen!

We moeten nog even geduld hebben… Aankomende week bereiken de temperaturen het minpunt en wordt het een stuk kouder. Gelukkig komt de zon wel af en toe door. Het is daarom ideaal weer om uw tuincentrum te vullen met gezellige en ruikende voorjaarsbollen. De onderstaande bolgewassen vindt u onder andere bij ons op de Cash & Carry.

Narcissen

Narcis (Narcissus) is een geslacht van bolgewassen uit de narcisfamilie (Amaryllidaceae). De naam komt uit de Griekse mythologie. Narcissen zijn voorjaarsbollen en hebben een koude rustperiode nodig. En is geschikt voor binnen en buiten.

Blauwe druifjes

Blauwe druifjes (Muscari botryoides) is ook een plant uit de aspergefamilie. De kleine bloemen staan dicht op elkaar, en zijn bijna kogelvormig. De bloemen zijn blauw met een witte rand of helemaal wit. De plant groeit in Nederland vooral in graslanden en langs duingebieden, maar is ook te vinden in het bos en weiland. De Blauwe druif staat super vrolijk op tafel of in een planten bak.

Hyacinten

Hyacint (Hyacinthus orientalis) is een bolgewas uit de aspergefamilie. De plant is afkomstig uit het oostelijke Middellandse Zeegebied. Hyacinten bloeien in Nederland van maart tot mei buiten. Maar binnen vult de hyacint kamers met een heerlijke geur.